home

Navigatie

 

Durabo sportfiets
bouwjaar
wielmaat
framehoogte
wielbasis
"bovenbuis"
balhoofdhoek
1963
26"
56,0 cm
110,0 cm
60,5 cm
68,5

Een Durabo damessportfiets uit 1963 in nog zeer originele en weinig gebruikte staat, inclusief onberispelijke veter-kettingkast en originele, Duitse Continental-banden met weinig gebruikssporen. De fiets is verder uitgerust met een vreemde mix van dure en goedkope onderdelen. De Weinmann rvs-spatborden, Weinmann aluvelgen, Williams-cranks en de in Nederland relatief zeldzame Duitse F&S 515 drieversnellingsnaaf met terugtraprem geven aan dat het om een luxe model gaat.

 

Durabo sportfiets, 1963

Met deze luxe afmontage contrasteren de balhoofdlugs, die vaak bij goedkope grossiersfietsen te zien zijn, de slordig opgebrachte witte decoraties (foto rechts) die uit plakfolie bestaan i.p.v. verf, en de goedkope pedalen die wel het toppunt van lelijkheid zijn. Wie de geschiedenis van Durabo kent begrijpt deze vreemde samenstelling beter: bij de van oorsprong vooruitstrevende Woudenbergse fietsfabriek Durabo ontbrak het na de oorlog aan een voortvarende leiding en was de productie laag, zodat de onvolkomenheden van deze fiets verklaarbaar zijn.

De verlichting is van gemiddelde kwaliteit: TMI koplamp en dynamo, Koets B achterlicht. De aluminium voornaaf is een Franse Atom. Het Lepper-zadel is vreemd genoeg beschadigd.

 

Durabo sportfiets, 1963

Een van de kenmerkende eigen constructies van Durabo is de standaard, gemonteerd op een aangelaste plaat bij de liggende achtervork. De fiets staat daardoor erg stabiel.

 

Durabo sportfiets, 1963

Een ander Durabo-kenmerk: de stevige bagagedrager. Durabo was ooit als fabrikant van bagagedragers begonnen en bleef deze tot het einde zelf maken.

 

Durabo sportfiets, 1963

 

Copyright by Herbert Kuner, 2006 ...
All rights reserved.

terug

Last update: 15-02-2006