home

Navigatie

 

15 oktober 2001

Dit weekeinde heb ik voor het eerst een proefrit gemaakt op de Gazelle in de gedaante van een "Rijwiel met hulpmotor". Het eitje uit 1952 functioneert probleemloos. De Gazelle is een statig rijwiel met prima eigenschappen. Ook fietsen is beslist niet zwaar, alleen met het eitje (ca. 7 kg) er op is het wel even wennen vanwege het zwaartepunt.

     Balhoofdlager-ring, haakse zadelpenbuis, cranks en Torpedo-remhevel zijn vernikkeld met uitzondering van het stuur (wegens celluloidmantel), Blanke stalen delen zijn daarom voorzien van aluminium uit een spuitbus (zgn. "boer'n-chroom").

 

gerestaureerde Gazelle

 

Als U goed kijkt ziet U dat een van de handvatten van een plakbandje is voorzien, deze was al gebarsten en niet meer te redden. Ik zal andere handvatten laten maken, gebaseerd op oude maatvoering. Een kennis van mij weet iemand met een houtdraaibank. Uit een oude eiken of beuken tafelpoot moeten ze wel te draaien zijn, een bezemsteel is te smal en vurenhout is te zacht.

     Ook de trappers zijn mij een doorn in het oog omdat ze reflectoren hebben. Dit is slechts tijdelijk. Omdat ik even geen andere had zijn er zolang relatief nieuwe opgezet.

 

detail gerestaureerde Gazelle

 

achterreflektor

 

Nog een tip: Het reflectortje had ik helemaal uit elkaar, het aluminium randje voorzichtig geschuurd met licht watervast schuurpapier, het rode glaasje is gereinigd, daarachter een slotbout met platgevijlde kop (anders is er niet genoeg ruimte) en om het geheel goed te laten reflecteren is ertussen een spiegeltje nodig. Het aluminium zelf bleek inwendig te gecorrodeerd om te spiegelen. Een glazen spiegeltje bleek te dik, daarom heb ik uit de binnenkant van een zakje chips (dun maar stevig kunststof) een rondje geknipt. Ten slotte heb ik het randje aluminium weer voorzichtig teruggebogen.

     Met het zadel ben ik onverstandig geweest. Ik heb het destijds met leerolie van de schoenmaker ingesmeerd, daar had ik ook een leren jas mee gedaan maar dat bleek in dit geval verkeerd. Ik hoorde van kenners dat het zadel met bijenwas moet worden ingesmeerd, met olie wordt het leer soepel en dat is bij zadels ongewenst.

     Ik verwacht resterende kleinigheden (elektrisch, fietsbel, opstapjes op de achteras en trappers) wel binnen een maand voor elkaar te hebben.

 

 

 Beginpagina  
 Woord vooraf  
 7 maart 2001  Demontage trapas. Biezen zoeken.
 4 april 2001  Biezen en transfers. Geroeste spatborden.
 24 april 2001  Kettingkast, banden, spatborden.
 6 mei 2001  Voorwiel spaken, stofkap herstellen, banden.
 15 mei 2001  Biezentrekker gekocht.
 27 mei 2001  Biezen trekken, achternaaf, nieuwe onderdelen.
 26 juni 2001  Spatborden, tip voor het biezen.
 14 augustus 2001  Stuur, dynamo, nog steeds geen spatborden.
 23 september 2001  Kettingkast biezen, oppervlaktebehandeling.
 15 oktober 2001  Eerste proefrit en allerlei kleine afwerkdingen.
 21 oktober 2001  Handvatten, nieuw glaasje voor de koplamp.
 22 oktober 2001  Conclusie.

 

Copyright by W.P. van Zeijl and Herbert Kuner, 2002 ...
All rights reserved.

terug

Last update: 04-07-2002