home

Navigatie

 

Simplex "Victory"
bouwjaar
wielmaat
framehoogte
wielbasis
bovenbuis
balhoofdhoek
1955
26"
58,5 cm
1070
?
70°

Een echte sportfiets, kort en steil gebouwd en het eerste model van Simplex met 26" wielen. Dat was de "Victory" bij de introductie in februari 1952.

 

Simplex "Victory", 1955

Deze herenfiets in de voor Locomotief- en Simplex-sportfietsen uit de jaren '50 kenmerkende grijsgroene kleur, is afgemonteerd met Thompson-trapas, oliebad-kettingkast, aluminium velgen, Simplex-voortrommelrem en Sturmey-Archer versnellingsnaaf. De spatborden hebben een ander profiel dan de meer gangbare Simplex-sportmodellen van toen. Op de cranks staat "Simplex" ingeslagen, maar vermoedelijk zijn ze door Williams in Engeland gefabriceerd.

De bagagedrager vormt één geheel met het frame, net als bij de duurdere sportfietsen van Locomotief.

 

Simplex "Victory", 1955

De barok vormgegeven, verchroomde sierplaten op de punt van het voorspatbord, het kroonstuk en het stuurslot (geheel rechts) doen aan de rijkelijk versierde Engelse "lightweights" denken. Ook het stuurslot zelf - vanaf 1954 geleverd en alleen bij het model Victory - refereert aan het Engelse voorbeeld.

De koplamp is van Lucia, de dynamo is niet origineel.

 

Simplex "Victory", 1955

Simplex "Victory" uit de folder van 1956. Van de in totaal 4 verschillende sportmodellen in het assortiment was de Victory de op één na duurste. Foldertekst: "Een model waar wij zelf trots op zijn! De naam 'Victory' waardig!"

Let op: de afbeelding dateert eigenlijk nog van 1954 (anders gevormd stuurslot en andere balhoofdlugs dan bij de fiets hierboven), maar werd door Simplex ook in 1956 nog voor de folder gebruikt.

 

Simplex "Victory", 1955

Foto's: Rolf Wieringa

 

Copyright by Herbert Kuner, © 2005 ...
All rights reserved.

terug

Last update: 18-12-2005