home

Navigatie

 

Prachtige Locomotief "Tour de France" (1960), met Sturmey-Archer FW vierversnellingsnaaf, Weinmann aluminiumvelgen, oliebadkettingkast. Op het balhoofd zit al het nieuwe model merkplaatje, dat in 1960 werd geļntroduceerd. Ook de belettering van de buizen is al in de nieuwe stijl. Let ook op de kleine sterretjes op het witte balhoofd.

 

Locomotief "Tour de France", 1960

Met niet geheel passend groen-wit Lepper-zadel, anthracietkleurige lak, lichtgrijze spatborden (typische tweetint-uitvoering), TMI-koplamp en dynamo en een vastgesoldeerde bagagedrager - een kenmerk van de duurdere Locomotief-sportfietsen.

Deze fiets onderscheidt zich op verschillende punten van de toen gangbare Locomotief-sportfietsen. Er werden andere lugs gebruikt, de wielmaat is 28" zoals bij racefietsen gebruikelijk in plaats van 26" en de fiets heeft een sportieve BSA-trapas, terwijl Locomotief onder invloed van fusiepartner Simplex omstreeks 1957 op 38mm-Thompson-trapassen was overgegaan.

 

Locomotief "Tour de France", 1960

Schitterende decoratie van de zadelbuis, in de kleuren van de Franse en de Nederlandse vlag. Voorvork met Nederlandse vlag en Weinmann 810-knijprem. Op de schuine onderbuis een transfer "Guaranteed built with Robur 6LM leightweight tubes". Robur was een buizenfabrikant uit Helmond.

 

Locomotief "Tour de France", 1960

De trots van Locomotief uit de catalogus van 1957. Het model "Tour de France" - toen nog zonder wit balhoofd - was als racefiets met derailleur of als "touringmodel" met Sturmey-Archer FW-naaf leverbaar (zie afbeelding). Het frame werd in 1957 nog van Reynolds 531-buis gemaakt.

 

Locomotief "Tour de France", 1957

 

Copyright by Herbert Kuner, © 2003 ...
All rights reserved.

terug

Last update: 07-11-2003