home

Navigatie

 

Germaan, model "Toer Sport" uit 1963, 28 x 1 5/8" wielen, anthraciet gelakt. Uitvoering met F&S Torpedo terugtraprem, afgemonteerd met Nordlicht verlichting en Spanninga 7 achterlicht.
Het frame met lage instap (= geknikte schuine bovenbuis) was een specialiteit van Germaan. In de 2e helft van de jaren vijftig was Germaan hiermee de eerste of een van de eerste aanbieders in Nederland.

 

Germaan Toer Sport 1963

Schitterend lak- en bieswerk, zoals gebruikelijk bij de sportmodellen van rond 1960. Tegenover de eerdere, frivole tweekleur-modellen in rood-wit, paars-zwart, blauw-wit etc. van b.v. Batavus, Magneet of Locomotief oogt het anthraciet-wit van deze fiets echter ingetogen. De "rock'n roll" in de fietsmode was toen al weer op zijn retour.

 

Germaan Toer Sport 1963

De voor die tijd typische lakdoek-kettingkast met sierschijf en opgedrukt "venster" met het Germaan-logo mag natuurlijk niet ontbreken.

 

Germaan Toer Sport 1963

Germaan "Toer Sport" uit de catalogus van 1963. Voor zover te zien is bij de fiets hierboven alleen het zadel anders. Er was alleen en versie met chroomvelgen verkrijgbaar; aluminiumvelgen komen vanaf 1963 nauwelijks meer voor op Nederlandse sportfietsen.

 

Germaan Toer Sport 1963

 

Copyright by Herbert Kuner, 2003 ...
All rights reserved.

terug

Last update: 04-05-2003