home

Navigatie

 

Eroba "White Star"
bouwjaar
wielmaat
framehoogte
wielbasis
"bovenbuis"
balhoofdhoek
ca. 1962
26"
56,0 cm
107,5 cm
56,0 cm
?

Eroba "White Star" uit omstreeks 1962 met 26" wielen. Qua afmontage geen echte kwaliteitsfiets: goedkope Tsjechische Favorit-terugtrapremnaaf, doorsnee-velgen (verchroomd), wel een goede voornaaf, verlichting in massakwaliteit.

 

Eroba "White Star", ca. 1962

Zo liefdeloos de afmontage is, zo prachtig is de fiets gedecoreerd: de gespoten witte vlek achter het balhoofdplaatje van Eroba, de bizar gevormde sierkap op de punt van het voorspatbord met de naam "Eroba" erin en de fraaie dubbele biezen op de voorvork met onderaan een versiering.

 

Eroba "White Star", ca. 1962

Witte driehoeken vanaf het balhoofd en vooral de decoratie met sterren - heel kenmerkend voor de vlotte modellen van omstreeks 1960. Ook de kettingkast is met zorg gedecoreerd, in dezelfde stijl als het balhoofd (zie hierboven).

 

Eroba "White Star", ca. 1962

De "White Star" uit een Eroba-catalogus van omstreeks 1960. Het model was toen pas geïntroduceerd als het op één na goedkoopste sportmodel van Eroba. De Limburgse fabrikant had een goede reputatie als racefietsbouwer, maar qua framebouw is daar bij deze fiets niet zo veel van te merken - een massaproduct met up-to-date vormgeving.

 

Eroba "White Star", folder van ca. 1960

 

Copyright by Herbert Kuner, © 2005 ...
All rights reserved.

terug

Last update: 13-02-2005